Agile Scrum - Projectmanagement

Scrum is in basis een aanpak voor software development. Met Scrum worden requirements of User Stories iteratief gerealiseerd met nauwe betrokkenheid van en interactie met de gebruikers. De werkwijze van Scrum staat enorm in de belangstelling. Niet vreemd, want veel mensen vinden het een werkwijze die goed bij ze past: directe communicatie, kleine teams en weinig overbodig papierwerk en procedures.

Veel projecten kennen ook een software component. Logisch dus dat ook vanuit projectmanagement belangstellend naar Scrum wordt gekeken. Maar Scrum is geen projectmanagementmethode, maar vooral gericht op realisatie en opleveren van softwareproducten. Gelukkig is Scrum prima te gebruiken als aanvullend raamwerk voor projectrealisatie. Aanpassing van de wijze waarop projectmanagement wordt gevoerd én de rol van de projectmanager daarin is een absolute voorwaarde om te kunnen profiteren van de echte kracht van Scrum.

Hoewel Scrum oorspronkelijk bedoeld is voor softwareontwikkeling, is duidelijk dat de benadering ook prima te gebruiken is bij andersoortige creatieve projecten zoals innovatie, marketing en reclamecampagnes en productontwikkeling.

Certificering

Agile Scrum examinering richt zich op het toetsen van kennis, inzicht en toepassen van het gedachtegoed op dynamische projecten. Certificering is het gevolg van het goed afleggen van het examen.

Afhankelijk van het exameninstituut kunnen er verschillende termen worden gebruikt voor het certificaat. Deze training is erop gericht om het certificaat te behalen bij Exin of Scrum.org

EXIN kent het certificeringsniveau:

  • Agile Scrum Foundation

Scrum.org kent het certificeringsniveau:

  • PSM I

Tijdens onze training en met behulp van onze KeyTrainer wordt u voor beide certificeringsniveaus klaargestoomd. Het is dus aan u de keuze voor welke certificering u kiest. Let wel op, het PSM I examen is een stuk zwaarder én Engelstalig, dus dit vereist meer studie.

Bron

Voor de training wordt er gebruik gemaakt van het boek "Succes met Scrum" van Wouter Tengeler.

Succes met Scrum 2 NL (Front)
scrum

Trainingen

Agile Scrum Foundation

Agile Scrum Foundation Examen

Agile Scrum Foundation Zelfstudie

Trainingsbrochure

© 2011 - 2022 Key Result | Alle rechten voorbehouden